Schralen Tsjip en de Mussenschrik

Biografie  1996 tot 2004

 

 

 

We're back !!

Louis Eelens heeft ook een voorliefde voor de USA en komt me vaak opzoeken. Tijdens n van zijn visites is hij vergezeld van Werner Cools.

In onze gesprekken komt natuurlijk Schralen Tsjip & de Mussenschrik boven water en ik insinueer dat ik eigenlijk die opname banden eens graag zou hermixen. Een jaar of zo later komt Louis met de opnamebanden van de eerste LP naar de States.


 

 

Louis op bezoek in 1983 Knottsberry Farm - California

vlnr: mijn zoon Nils,  Louis & Rudy

 

 

 Cover van de CD Best of  ST+M  1995

(foto genomen in de Banning Pass, CA, USA met dochter Melissa)

 

 

In 1995 team ik op met sound engineer Paul McManus, (oa gekend voor werk met JJ Cale - en de Norman-Petty studios, en die de nodige bronnen had om het nodige equipment te vinden die deze 16 track banden kon inlezen.  De bedoeling was de 1ste lp te hermixen, en een aantal nummers van de 2de lp analoog naar digitaal om te zetten en zo een CD compilatie met beperkte persing te creren.

Eind 1995 ziet de CD "Best of Schralen Tsjip en De Mussenschrik" het daglicht.

Buiten al de nummers van de 1ste lp, hermixt en een nieuw ingezongen Wamboe, heeft de CD ook Curriculum Vitae, Zeveren en Zagen, Kansloos, Vogelvrij, de Warkmansblues en Een van de Maskes van "Mens erger je niet".

 

 

Vlak voor mijn overkomst naar Belgi in 1996 teamen Louis, Tsjip, Werner, Herman, Roger op, voor een drietal renie optredens rond het Herentalse en voor ik het weet sta ik terug achter de micro.

De vonken waren er nog steeds. Het was een fantastische ervaring terug met de mannen het podium te delen. Al de "partners in crime" van vroeger  waren aanwezig,  inkluis Lejo Van Cleemput, Jakke de Zeeman, Al De Boeck enz....

Tsjip (met een volle kalender van optredens) vervoegd nadien terug Nonkel Ney's Rythm & Bluesband.


 

vlnr:  Paul, Herman, Louis, Rudy & Werner  (1998)

 

vlnr: Werner,  Paul,  Herman,  Roger & Louis

 

 


Sinds we in nauw contact staan (internet - telefoon), wordt er besloten om de groep terug op te starten, weliswaar zonder mij.
En en ander wordt in orde gebracht om dit mogelijk te maken.

Louis gaat de vocals voor zijn rekening nemen. Na een pauze van 15 jaren, ben ik terug nummers beginnen te schrijven.
Na n van de concerten wordt Paul Schoors terug in de groep opgenomen. 

In de 1998/99, wordt er aan een nieuwe demo gewerkt, met oude nummers zoals  Koekeloerepoezewoefke,  Annabel  en Blues d'Amour, maar ook een aantal nieuwe nummers zoals Verborgen Pijn, Koekske, Cybermama, Pre-pensioen, Cirkels op het Water,  Hormonen a gogo,  Vlaams Bier en een nummer van Paul met titel Amour Toujours.

De optredens beperken zich tot dezelfde geografische driehoek waarin het duo in de 70'er jaren, furore maakte.
 

vlnr: Roger, Herman, Louis, Paul & Francois

 

Over de eeuwwisseling, is er een opnieuw een persoonlijkheidsconflict en verlaat Werner Cools de groep en wordt vervangen door Francois Parrie.
 

 

Eind 2003 overlijdt Dirk "Schralen Tsjip" Van der Jonckheyd, stichter van de groep.

Er wordt besloten om er een punt achter te zetten.


Tijdens het Jubileumconcert op Na Fir Bolg in 2004 word het definitief afscheidsconcert gegeven dat Louis brengt met, en ter ere van " Schralen Tsjip ".


 

 

 

Dirk Van der Jonckheyd  ( 1954 - 2003 ) RIP

 

   
 Muziek:  Pre-pensioen  - Schralen Tsjip & de Mussenschrik  1998 
Home